Руският президент Владимир Путин удостои шефа на Газпром Алексей Милер със

...
Руският президент Владимир Путин удостои шефа на Газпром Алексей Милер със
Коментари Харесай

Отличник: Путин даде високо звание на шефа на Газпром

Руският президент Владимир Путин удостои шефа на " Газпром "  Алексей Милер със званието " Герой на труда "  на Руската федерация, заяви ТАСС.

Агенцията посочи, че съответният декрет на президента е оповестен на формалния портал за правна информация на Кремъл.

" За специфични трудови заслуги към страната и народа присъдете званието Герой на труда на Руската федерация на Алексей Борисович Милер, ръководител на управителния съвет, заместник-председател на съвета на шефовете на " Газпром ", Санкт Петербург ", се споделя в документа.

Милер е роден през 1962 година в Ленинград (днес Санкт Петербург). На 31 януари ще навърши 60 години. Завършва Ленинградския финансово-икономически институт. " Н. А. Вознесенски ", има докторска степен по стопанска система.

От 2001 година - ръководител на борда на " Газпром ", от 2002 година - заместник-председател на съвета на шефовете на компанията.

Припомняме, че  " Газпром " разгласи рекордни резултати през 2021 година.

Изминалата година пазарът на природен газ означи и други рекорди - най-много в цените, достигнали извънредно огромни стойности. Ако при започване на август фючърсите се търгуваха на равнище от 515 $, то два месеца по-късно към този момент бяха създали скок от два пъти, а на 21 декември доближиха исторически най-много от 2190.4 долара на хиляда кубически метра. Флуктуациите на цените се изясняват с ниското равнище на запълване на газохранилищата в Европа и високите равнища на търсене на азиатските пазари.

Агенция " Новости " обвързва високите цени на природния газ и с неяснотите за стартирането на действителните доставки по построения към този момент " Северен поток - 2 ". Русия обаче от месеци играе с количествата, доставяни за Европа, като извършва единствено дълготрайните контракти, а е лимитирала доставките за краткосрочните такива и на свободния пазар, написа money.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР